Skift sikkert dit WordPress tema

Skift sikkert dit WordPress tema

WordPress har en enorm mængde af temaer tilknyttet. Ikke bare gratis men også premium som koster penge. Er du kommer til den konklusion, at det er tid til at få et frisk look og design, så er det faktisk overraskende nemt at gøre. Det er dog også nemt at lave en fejl, så er du nybegynder til WordPress eller har aldrig skiftet dit tema før, så bliv endelig ikke nervøs, denne guide skulle gerne hjælpe dig godt på vej. Bruger du mine tips, så er chancen for at du laver en fejl og mister indhold på din hjemmeside stort set lige med nul.

Forberedelse

Start først med at have backup af hele din hjemmeside. At tage en backup lige før ændring af tema, sikre at du har en funktionsdygtig version af siden, som du hurtigt og nemt kan gendanne, hvis noget skulle gå galt.

Hjemmesiden er under opbyning - Maintenance plugin

Du vil nok heller ikke have at dine besøgende besøger din hjemmeside mens du laver ændringer. Skulle der ske nogle fejl, ville det virke uprofessionelt at dine kunder kan se det. Aktiver derfor et maintenance plugin (under opbygning) som viser en flot landingpage som de besøgende ser i stedet for din faktiske hjemmeside. Der er rigtig mange plugins, du skal bare søge efter “maintenance” og vælge et at af dem med gode bedømmelser.

Gem vigtige indstillinger

Har dit tema nogle unikke indstillinger som for eksempel brugerdefineret CSS kode, så er det vigtigt at du får nedskrevet den kode, så du senere kan tilføje det igen. I nogle temaer er det sågar muligt at eksportere alle temaindstillingerne, gør endelig det som en del af din backup. Jeg har også før set felter hvor det er muligt at indsætte fx Google Analytics kode, som derefter automatisk bliver tilføjet på siden. Spar dig selv for besværet med at finde koden igen i Google Analytics indstillinger. Eller måske har du manuelt tilføjet den til din hjemmesides footer.php, heaeder.php osv., nedskriv derfor koden, så du hurtigt kan indsætte den igen, hvis dit nye tema også har et lignende felt.

Widget og sidebars er brug af utrolig mange, det kan nemlig være et utrolig powerful værktøj til at ændre forskellige elementer på din hjemmeside. Så det er brugbart, at mange temaer bruger det som fundamentet for opbygning af sider. Måske har du allerede widgets med tekst eller kode, billeder, links eller måske reklamer. Der kan dog opstå et problem, hvis temaet har lavet unikke sidebars som kun gælder når du bruger deres produkt. De vil nemlig forsvinde efter du har skiftet dit theme. Derfor vil jeg anbefale, at har du lavet eller fået lavet nogle unikke koder via widget, så gem manuelt koden i et tekst dokument, så du med sikkerhed kan bruge dem igen bagefter.

Efter aktivering af temaet

Tjek om dine plugins stadig virker

<p<>Hvis du gerne vil bruge nogle af dine gamle plugins sammen med dit nye tema, så dobbelt tjek om de virker ved at gå alle dine sider igennem. Er der fx tale om et kontaktformular plugin, så tjek at kontaktformularen stadig virker på din kontaktside. Har du nye funktioner i temaet som gør, at nogle plugins ikke er nødvendige mere, så husk at deaktivere og slette dem, det gør nemlig din hjemmeside lettere at køre.

Test på forskellige enheder og browsere

Nu om stunder bruger rigtig mange deres telefoner til at gå på internettet og sågar også handle online. Tjek derfor om hjemmesiden er responsiv og ser godt ud på alle skærmstørrelser. Du kan læse meget mere om responsivt design og hvordan det gavner din forretning i min tidligere atikel: Responsive design.

At teste om din hjemmeside virker i alle de store browsere er en rigtig god idé. Browsere renderer nemlig sider lidt anderledes, specielt i gamle versioner. Du kan bruge BrowserStack til at teste hvordan din side ser ud i de forskellige browsere, så slipper du for at installere dem alle og manuelt besøge din side.

Hastighedstest

Test om dit nye tema loader hurtigt eller om det af en eller anden grund er langsomt. Der er rigtig mange dårlige, hvor koder er forfærdelig som gør at de loades langsomt. Uheldigvis er det en af de ting man først finder ud af, ved at prøve sig frem. Du kan anvende det meget kendte værktøj Pingdom til at teste din hjemmesides hastighed. Tager der rigtig mange sekunder, så skal du måske overveje at kigge efter et andet tema. Du kan naturligvis også prøve at løse problemer i koden, men det kræver ofte en del teknisk-snilde. Prøv i stedet at se om du kan finde et lignende men bedre temaer. Er det et du har betalt penge for, så kontakt udviklere og hør hvad de kan anbefale.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *