Vælg et godt webhotel til din webshop

Vælg et godt webhotel til din webshop

Ikke særlig mange år tilbage, var det at starte sin egen webshop utrolig skræmmende. Enten ville det kræver utrolig høj IT-viden og måske kræve at du selv brugte utallige timer til at forstå HTML, CSS osv. Det var selvfølgelig også muligt at betale sig fra det, men priserne dengang var tårnhøje. Så det var ikke ligefrem noget som man kunne overskue som et lille iværksætter uden ret meget kapital. Selv i dag kan det blive halvdyrt at betale en udvikler og designer til at lave en god og flot hjemmeside.

Tiderne har dog skiftet en del siden da og udviklere er begyndt at lave værktøjer, som selv den almindelige dansker kan benytte og lave en relativt fornuftig hjemmeside til små penge. Du kan faktisk gøres gratis i dag, det kommer kun til at koste dig den tid du bruger på det. Det bedste er, at du ikke behøves at kende noget til HTML, CSS, JS osv, men det hjælper naturligvis.

For at starte du udvikling af din egen webshop, så skal du naturligvis have fingre i et webhotel. Derefter skal du finde de værktøjer som passer dine IT-evner. Det er meget typisk i dag, at man køber et tema (skabelon) som allerede har de forskellige elementer du skal bruge. Derefter kan du bruger en såkaldt “page builder” til at opbygge dine sider. Ingen kode er nødvendigt, da man i stedet bruger felter og rubrikker til at diverse tekst, billeder, video, overskrifter, tabeller osv.

Ikke nok med, at det er billigere at lave sin egen hjemmeside, så får du også et godt kendskab til webshoppens opbygning. I stedet for at skulle hyre en til at ændre tekst og billeder, så ved du nu hvordan du selv hurtigt kan gøre det. Det skaber rigtig meget fleksibilitet for din forretning, at stort set alt kan gøre selv og tredjeparter ikke skal betales. Spar de penge, lær din webshop bedre at kende og invester pengene i markedsføring på Facebook, Google AdWords eller andet.

Det store spørgsmål er så bare, hvad skal du kigge efter når du køber webhotel til din webshop.

Sådan finder du et godt webhotel til din webshop

Backup

Det sidste du ønsker er at mindste hele din hjemmeside, som du lige har brugt rigtig lang tid på at opsætte. Det er desværre typisk at hjemmesider bliver hacket via usikre plugins, udvidelser eller andet som tilføjer en funktion til din webshop. Desværre er alle plugins på markedet ikke skudsikkert, specielt hvis du ikke holder alt opdateret. Få derfor fred i ro og sjæl ved at vælge et webhotel som automatisk tager backup af alt dit indhold. Skulle du dermed risikere at smide alt, så kan din udbyder nemt gendanne din hjemmeside til et tidspunkt hvor alt kørte som det skulle.

Er du IT-kyndig, så kan du eventuelt selv opsætte backup af din hjemmeside og database. Der findes nogle gode plugins som kan gøre det for dig og sågar også uploade backup-filer til fx Google Drive eller Dropbox.

Skalerbar

Som din webshop gror og du får mere indhold og flere besøgende, så kan det være at du får brug for et større og bedre webhotel. Jeg kan stærkt anbefale at du har vækst in mente allerede fra starten. Kig derfor efter udbydere som tilbyder fleksibilitet og skalerbare løsninger. Er det fx muligt at opgradere dit webhotel til mere plads og trafik? Hvad med mere CPU-kraft? Der findes også webhoteludbydere hvor man direkte kan styre og skrue på de forskellige snakker, samt hvor man kun betaler for hvor meget man bruger. Ofte bliver denne form for webhosting kaldt “cloud”.

<h2Kundeservice

Det er meget typisk at løbe ind i problemer. Du er måske som nævnt ovenfor blev hacket eller måske virker din webshop bare til at være offline. Eller måske har du brug for at snakke med kundeservice og høre om mulighederne for opgradering af dit webhotel, så din webshop fortsat kan vokse og være hurtig. Lige meget hvad, så er en udbyder med godt support en god ting af have til rådighed. Det er ikke så udbredt at have dansk telefonsupport eller sågar 24/7 dansk chatsupport (vi er jo så glade for vores gode arbejdstider). Typisk så har du muligheden for ticket support hvilket foregår stort set på samme måde som email.

Statistik og analyse

Uanset hvor hård konkurrencen er i din branche, så er der absolut ingen grund til ikke at indsamle data. Ved at bruge værktøjer direkte fra webhotellet eller ved at installere Google Analytics, så får du en indsigt i dine besøgendes interaktion med din webshop. Måske har du nogle produkter som de ser men de aldrig køber. Denne viden kan bruges til at fx forbedre produktbilleder og tekster.

Tilbud du skal undgå

Hvis du allerede har søgt lidt på internettet efter et webhotel, så har du måske allerede set nogen tilbyde ubegrænset plads. Der er altid et “men”, så enten læs betingelser for at være 100% sikker eller også vil jeg bare anbefale dig at finde en anden udbyder. Har en udbyder ikke faste rammer for hvor meget en kunde må bruge, kan det gå udover dig i form af, at de andre kunder misbruger samme server.

Til sidst, et gratis domæne sammen med dit webhotel kan lyde godt. For det første koster et .dk domæne ikke mere end 45 kroner, så det er ikke ret meget du sparer. For det andet, så kan du risikere at de tager overpris når domænet skal fornyes.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *