Vær opmærksom på dette når du køber webhotel

Vær opmærksom på dette når du køber webhotel

Et wehhotel er fundamentet for funktionaliteten af din hjemmeside og det som ligger grund for alle dine besøgendes oplevelse af din hjemmeside. Derfor er det vigtigt, at have et godt og stabilt webhotel som sikre, at dine besøgende ikke går tabt. Din online forretning afhænger 100% af hjemmesidens type og dit webhotel, det kan sammenlignes med hvor vigtigt det er at have en flot butik med en god lokation. For at sikre, at du ender op med det bedste som passer dine behov, så er der nogle forskellige faktorer som du skal overveje og være opmærksom på. En langsom eller offline hjemmeside er det sidste du skal udsætte dine kunder og potentiel omsætning for.
Jeg vil først i denne artikel skrive nogle vigtige faktorer, som du skal sikre dig at du får. Dermed håber jeg, at du nemmere kan finde et webhotel som passer dine ambitioner for din hjemmeside.

Typer af webhotel

God værdi for pengene vil uden tvivl allerede være noget som du har i sigte. Men værdien er et godt webhotel varierer meget fra behov til behov. Kig derfor på dit indhold på din hjemmeside eller hvad mål med hjemmesiden du har. Er det fx en blog du gerne vil drive, lille eller stor webshop osv. Afhængig af typen på din hjemmeside, så skal du i nogle tilfælde vælge et større og lidt dyre webhotel. Webshop kræver meget mere af serveren end fx en simpel blog. Hvor meget trafik har du allerede eller regner du med at have? Nogle webhoteludbydere leverer webhosting med ubegrænset trafik og plads, hvilket kan være en rigtig god idé hvis du har mange billeder.

Valg af et dansk webhotel

Generelt finder der tre typer af webhoteller: shared hosting (delte servere), VPS (virtual private server) og dedikeret server. Den mest anvendte og billige er shared hositng, hvor en server bliver delt mellem mange kunder og kan have flere hundrede hjemmesider på selv samme server. VPS er en virtuelt generet server på en server, lyder det lidt forvirrende, så frygt ikke, det er relativt simpelt. Jeg vil dog først lige forklare hvad en dedikeret server er. En dedikeret server er som det ligger i ordret, en server som du 100% styrer og kun dig bruger den. Det er derfor også den dyreste løsning man kan finde på markedet. Det er kun rigtig store hjemmesider og webshops som har brug for denne hosting-løsning. For at vende tilbage til VPS, så fungerer det lidt som en dedikeret server, styringen er det samme, du har masser af kontrol. Der er dog den store forskel, at du ikke er den eneste kunde på samme server. Det gør også at VPS er væsentligt billigere end en dedikeret server.

Find ud hvor meget kraft du har brug for til din hjemmeside og kig derefter på den type webhotel.

Webhotellets lokation

Lokationen til dit webhotel eller udbyderens server skal gerne være så kort som muligt. Driver du en dansk hjemmeside med danske kunder, så er det altså ikke særlig smart at have et webhotel i USA. Jo længere webhoteller er fra de besøgende, des langsommere bliver hjemmeside ofte for dem. Kan du ikke finde et godt i det aktuelle land, så kan du måske finde en udbyder som har flere forskellige datacentre rundt omkring i verden.

Teknisk support

Udover at have en hjemmeside som kører stabilt, så er det også væsentligt at udbyderen har et godt og dygtigt supportteam. Skulle det ske at dit webhotel går ned, så vil du sætte pris på, at have muligheden for at kontakte support hurtigt. Typisk vil du finde virksomheder som tilbyder chat, email eller telefon support. Er du selv meget teknisk dygtig, så er support måske overhovedet ikke nødvendigt for dig. I et sådant tilfælde, så kan du fravælge den faktorer og måske spare lidt penge, at fx få adgang til telefonsupport er ofte dyrt.

Webhotelpriser

Nu hvor jeg nævnte prisen kort ovenfor, så ville det være relevant at gå mere i dybden med det.
Prisen er naturligvis vigtig, men det skal helst ikke være det eneste du går efter. Hvilket er grund til at jeg har skrevet denne artikel, du skal finde det webhotel som giver dig mest for pengene. Et billigt webhotel vil måske passe nogens behov, men det vil måske ikke passer til din hjemmeside. Men det kan også blive alt for billigt, hvilket du kan læse mere om i min artikel om fejltagelser mange desværre laver i købsprocessen. Kig derfor efter fleksibilitet hos webhoteludbyderen – er det fx muligt a opgradere hvis du senere får brug for mere plads. Det vil i mange tilfælde være en god idé at starte ud lidt mindre og så senere opgradere som din hjemmeside og forretning vokser.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *