Hvorfor skal du lave korte videoer?

Hvorfor skal du lave korte videoer?

I denne tid, med avanceret teknologi, har webdesign ændret sig dramatisk. I de tidlige dage af internettet, gjorde ring op modemmer det meget svært at se video online, pga. langsomt internet. Derfor så man ikke så mange hjemmesider med videoer eller animationer.

Tiderne har dog ændret sig, og mange store firmaers hjemmesider såsom sportshjemmesider, store restaurantkæder og mange flere, har placeret videoer og animationer på deres hjemmeside. Grunden til at små firmaer skal få videoer, eller animationer på deres side er fordi, det vil få den til at se mere avanceret og lovende ud for eventuelle kunder. Selvom dette er tilfældet for nogle firmaer, så virker det dog ikke for alle firmatyper. Der er dog visse ulemper man skal tage i betragtning når man overvejer at sætte videoer eller animationer på ens hjemmeside.

Det er vigtigt at huske at du stadig kan producere videoer til dit firma uden at sætte dem på din side. Du kunne f.eks. lave en separat YouTube kanal til dit firma, evt. også andre videndelingshjemmesider. Videoer kræver nemlig rigtig meget plads på ens webhotel, så har du et alt for billigt webhotel, kan du godt støde på pladsproblemer. Meningen med denne artikel er, at illustrere at det ikke er sikkert at hjemmesiden er det bedste sted at placere videoer og animationer. Samt ideer til forskellige typer videoer du kan lave til dit firma.

Hvornår burde jeg sætte videoer på min hjemmeside?

Hvis du er en grafisk designer eller ejer et lyd/video produktionsfirma, ville videoer og animationer være ideelt. Det ville ikke gøres for at få hjemmesiden til at se godt ud, men fordi det er passende for dit firma. Eftersom det er firmaets speciale at lave billeder og animationer, burde hjemmesidens indhold reflektere dette. Du skal dog forstå, at søgemaskiner har sværere ved at se videoer og animationer i forhold til normalt indhold, som indeholder ord og sætninger. Dette skal der tages højde for når man sætter videoer og animationer på små virksomheders hjemmeside.

Videopromovering på din hjemmeside

1) Sørg for at give værdifuld information til dine besøgende

Sørg for at du fortæller din målgruppe om dine produkter og service. Giv detaljer om funktioner, men koncentrere mere om fordele de vil modtage fra dit produkt eller fra at købe af dig. Beskriv alt det som de vil modtage i din video når de foretager et køb. I dit video manuskript skal du beskrive dine unikke salgsforslag, altså hvad dine kunder vil få ud af at arbejde med dig, i forhold til din konkurrenter.

2) Lav en “ofte stillede spørgsmål” video

Når man ejer en lille virksomhed, er man tit klar over at der mindst er 5-10 spørgsmål der tit er stillet af ens kunder. Lav videoer der svarer på spørgsmålene, og læg dem ud på din videodelingshjemmesider, eller din hjemmeside. Dette kan besvarer spørgsmål som dine potentielle kunder kan få når de kigger på din hjemmeside eller YouTube kanal. Derved kan de ende med at gøre forretning med dig tidligere fordi du besvarede deres spørgsmål på forhånd.

3) Promover en giveaway

Lav en film der promoverer en giveaway (en gratis ting eller ydelse), med en liste af ting folk skal gøre for at deltage. Sådan kan du opmuntre folk til at give dig deres navn og email, for at de får chancen for at vinde noget af værdi. Ideelt noget relateret til dit firma. Der er en række ting som du kan give væk, et populært produkt, en ebog og meget mere.

4) Lav meningsmåling

Skriftlige meningsmålninger er en stærk måde at promovere dit firma. Men at lave en video med en meningsmåling om dit firma gør det meget bedre, du kan inkludere visualiseringer og lyd fra en tidligere kunder eller klienter, som fik fordele af at bruge dit produkt. Denne video ville være et skarpt salgspunkt, og ville vise dine mulige kunder, hvordan de også kan blive hjulpet af dit produkt eller service.

5) Lav en produkt bedømmelse

Næsten alle firmaer har en målgruppe der ville være interesseret i produktbedømmelser af produkter direkte relateret til dit produkt eller service. Lav en video der dækker funktioner og fordele ved dit produkt i detalje. Inkluder din ekspertise om produktet, eller evalueringer fra tidligere kunder eller klienter.

Selvom det ikke er en fuldstændig liste, så burde de ovenstående ideer hjælpe dig til at komme i gang med at lave videoindhold, der vil tiltrække flere kunder fra din niche målgruppe, få mere trafik til din hjemmeside og forbedre dine Google resultater.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *